Khamis, Mei 19, 2011

Exam @ Peperiksaan 2011

Sebut apa jua jenis peperiksaan atau exam besar, semuanya dah makin hampir. Alhamdulillah selepas sehari letak promosi Score A dengan harga RM 150 ada respon dan pembelian dari seorang pakcik dari Negeri Sembilan untuk dua anaknya yang akan menduduki exam PMR dan peperiksaan SPM.

Dia di Negeri Sembilan dan saya di ibu kota Kuala Lumpur, dengan internet urusan menjadi lebih mudah, tak perlu saya pergi ke sana atau dia turun ke Kuala Lumpur untuk membeli score A untuk anaknya yang akan menduduki peperiksaan @ exam pada tahun ini.

Kenapa Score A adalah terbaik untuk anak-anak anda menduduki peperiksaan @ exam ?

Salah satu sebab nya adalah ianya adalah 100% ikut silibus Kementerian, tak kurang tak lebih. Pernah tak anak anda beli beberapa buah buku rujukan untuk satu matapelajaran? kerana dalam satu-satu buku rujukan ada yang tak cukup bab nya. Malah ada bab yang tak masuk pun dalam silibus...err agak membazir bukan?

Itu satu hal bagi input learning (meaning bahan rujukan spt nota, buku rujukan etc), score a ada input learning dan output learning (set latih tubi yang lengkap dengan set soalan peperiksaan)

Set latih tubi di dalam Score A Programme ada dua jenis, iaitu yang pertamanya dalah latih tubi berdasarkan topik atau bab, pssst, di dalam subjek bahasa melayu ada berapa bab? sebanyak mana bab itu, sebanya itu lah juga set latih tubi itu, mengikut bab.

Eh, nanti dulu, bagi setiap bab itu pula ada 3 tahap, iaitu mudah, sederhana dan susah, dan untuk maju ke tahap seterusnya, kena dapat 80% untuk tahap sebelumnya. dan bagi setiap tahap, ada banyak koleksi set latih tubi yang disusun secara rawak. banyakkan latih tubi, tu baru berdasarkan bab.

Berdasarkan subjek juga begitu, ada 3 tahap dan harus mendapat 80% untuk maju ke tahap berikut. Bila ada senang,sederhana dan susah ini, senang anak-anak untuk mengasah penguasaan mereka!

Selesai latih tubi, eh nanti dulu, untuk latih tubi, jika anak menghadapi kesukaran untuk menjawab, ada disediakan eNotes yang sangat membantu!

Sekarang set soalan peperiksaan. Juga ada dua jenis, iaitu set soalan peperiksaan percubaan yang disediakan oleh Guru-guru pakar USM dan set soalan peperiksaan tahun tahun lepas dari seawal tahun 1993 sehingga yang paling terkini?

Apa maksudnya? Kertas soalan exam @ peperiksaan 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998,1999,2000,2001,2002,2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, dan 2010 ada di dalam output learning Score A! Ada berapa tahun tu? banyak kan?

Peperiksaan dah makin hampir, tunggu apa lagi. Bertindak rebut peluang sekarang untuk mendapatkan program pembelajaran terbaik untuk anak anda! Dengan harga murah!

Oops! Tu baru features score A yang saya baru cerita, belum lagi ciri unik. Akan bersambung lagi di dalam posting seterusnyakhas untuk ibu bapa yang perihatin kepada anak-anak yang bakal menduduki peperiksaan @ exam pada tahun ini.

Tiada ulasan: