Rabu, Oktober 28, 2009

Kalau tak tahu, cakap je tak tahu

Tanggal 25 Oktober 2009 (ahad) yg lalu, aku pergi ke satu shopping complex, hajat awalnya temankan kawan pergi shopping je (ali bin ahmad mmg nama sebenar :P), tp dah alang2 baru masuk gaji, shopping sekali, antara benda yg dibeli aritu adalah yg di sebelah ni, bluetooth handsfree tuk handset aku,

Kenapa pilih model ini? sbb model ni stereo n ada bass (tp x expect lebih2 pun dari bass earphone), cuma nya sedap juga la jejalan dengar mp3 dari fon, smbil dgr mp3, leh alert klu ada org kol ke ape, senang leh terus amik, nak nak kalau tgh drive.

Masa beli, aku tanya kat org kedai, "benda ni connect laptop yg ada bluetooth leh dak, nak dgr lagu dari laptop", dia selamba yakin "tak boleh, sbb ni ntk fon", aku jadi mcm tak percaya, tapi kalau betul agak rugi, sbb aku biasa beli benda yg aku leh maksimumkan penggunaannya..hehe. Aku pun tanya la lagi sekali, betul ke taleh, org kedai tu terus da wat muka tak puas hati sikit sbb seoalah2 aku mempertikai kredibiliti dia sbg org kedai telefon, so mesti la banyak tau pasal fon. Aku pun pk panjang2, kemdian decide beli gak , and aku mmg tekad nak cuba connectkan gak dgn laptop.

Seperti yg dijangka, mmg boleh pun nak dengar lagu dari laptop guna earphone ni. Haih, ni la satu contoh org yg tak berani nak ngaku dia tak tahu, kemdian main bedal je cakap benda tu itu ini dan sebagainya.

Dalam agama pun ada gak jadi benda mcm ni, mentang2 da pakai nama ustaz, tanya lah apa soalan pun, kompom dia bg jawapan, main ikut selera dia dia rasa ok ke tak ok pendapat ttg sesuatu. Kalau dah tak tahu, ckap la tak tahu, ke malu nak ngaku, kemdian menipu?

Sekian untuk kali ini

Rabu, Oktober 21, 2009

Sekali lagi

Writer's block..ada banyak faktor..

  • da tade input baru
  • baru masuk fasa baru dlm hidup
  • gagal pengurusan masa -> tekanan
dan memana yg berkaitan

maaf, akan perbaiki diri, bukan untuk korang, tapi untuk diri sendiri jugak