Jumaat, April 18, 2008

Dua Buku Menarik Tentang Syiah


Harga : RM23
Jumlah Muka Surat: 207 m/s.

Sikit info berkaitan kandungan buku :
Al-Imam asy-Syafi’i rahimahullah berkata, “Aku membolehkan persaksian para pengikut hawa nafsu semuanya kecuali Rafidhah, kerana sesungguhnya sebahagian mereka bersaksi dusta atas sebahagian yang lainnya.” (Adab asy-Syafi’i wa Manaqibunhu: 189. Sunan al-Kubra, Baihaqi: 10/29. Manhaj Imam asy-syafi’i, 2/486)

Beliau juga berkata, memperingatkan kaum muslimin dari Rafidhah, “Aku belum pernah melihat orang yang berani bersaksi dusta kecuali kaum Rafidhah” (Adab asy-Syafi’i: 187)

Al-Imam asy-Syafi’i adalah satu dari sekian banyak ulama umat yang berbicara berkenaan Syi’ah Rafidhah. “Gerakan Cinta Ahlul Bait” yang di-canangkan oleh kelompok ini, hanyalah dakyah penipuan di sejuta macam penyimpangan mereka, sehingga tidak pernah meredakan peringatan keras para ulama atas mereka.

Risalah yang ditulis oleh asy-Sheikh Muhammad bin Abdil Wahhab ini, akan membongkar hakikat Rafidhah dan membantah kebatilan mereka, dengan dalil-dalil yang kukuh lagi ilmiyah, bersumberkan al-Qur’an & Sunnah. Sehingga InsyaALLAH, anda akan menemukan jawaban mengapa ulama kita telah mengeluarkan Syi’ah Rafidhah dari Diinul Islam...


Harga: RM16
Jumlah Muka Surat: 225 m/s.


Sikit info berkaitan kandungan buku :
Syi’ah adalah anak emas Yahudi. Orang-orang Syi’ah menggunakan kata/slogan “Persatuan & Penyatuan” untuk menjelaskan jatidirinya, membongkar identitinya, dan membuang topeng dari wajahnya. Sudah sekian lama orang-orang syi’ah menaburkan/menyebarkan virus/racun/dakyah melalui buku-buku yang berhiaskan kebatilan dan kepalsuan. Tentang Allah Ta’ala, mereka berkata bahawa Dia mengalami kondisi al-bada’ (lupa atau tidak tahu). Berkenaan al-Qur’an, mereka berkata bahawa al-Qur’an telah diubah. Manakala tentang Rasulullah s.a.w., mereka berkata bahawa Ali bin Abu Talib r.a. dan anak keturunannya itu lebih baik dari beliau s.a.w. Tentang para sabahat Rasulullah s.a.w. yang mana merupakan pembela agama ini, mereka berkata bahawa para sahabat-sahabat itu adalah orang-orang yang pengkhianat dan murtad. Padahal, di antara para pembela Islam tersebut terdapat tokoh-tokoh besar, seperti Abu Bakar, Umar al-Khabthab, Utsman bin Affan, dan Isteri-isteri Rasulullah s.a.w. yang merupakan Ummahatul Mukminin.

Dengan secara tulus, halus, dan berpaksikan kepada kebenaran buku ini bersikap transparen lagi ilmiyah membongkar bahawa Syi’ah adalah boneka Yahudi, yang berdendam dan dengki kepada kaum Muslimin. Sebagaimana tercermin dalam aqidah Syi’ah tentang Allah Ta’ala, Rasulullah s.a.w., para sahabat beliau, dan isteri-isteri beliau yang merupakan Ummahatul Mukminin. Demikian halnya kebohongan dengan nama taqiyah (kepura-puraan), sebagai slogan seluruh orang-orang Syi’ah. Mereka mengakuinya sebagai perbuatan yang paling baik dan ibadah kepada Allah yang paling agung. Disertai pula perbahasan berkenaan aqidah para imam mereka, prinsip-prinsip kelompok tersebut dan latar belakang konflik antara mereka dengan Ahlus Sunnah.

Semuanya dijelaskan oleh penulis dengan jelas sekali, berpandukan rujukan-rujukan yang authenthic dan tidak menyebutkan sedikit pun berkenaan Syi’ah melainkan berpandukan dari sumber-sumber Syi’ah sendiri.


Hubungi:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 019-3081940 atau email:
dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan atau pembelian.


p/s: kepada saudara asil dan sesiapa yg berminat untuk tahu pasal syiah ni,boleh la kiranya memiliki buku ini.

Tiada ulasan: